Etwinning Project “Flipped Learning” (2022-2023)

WhatsApp Image 2023 04 09 at 22.50.59 1 1

Το σχολείο μας κατά την παρούσα σχολική χρονιά συμμετείχε επίσης με συνιδρυτικό ρόλο, ως cofounder και σε δεύτερο Ευρωπαικό Etwinning Project με τίτλο “Flipped Learning” το οποίο υλοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου – Ιούνιου 2023 και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία πριν από λίγες ημέρες. Μαθητές και εκπαιδευτικοί από σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Τουρκίας συνεργάστηκαν εποικοδομητικά μεταξύ τους με την υπόσχεση να συνεργαστούν ξανά την επόμενη σχολική χρονιά σε παρόμοιο Etwinning Πρόγραμμα ή την συνέχιση του παρόντος έργου στο επίπεδο της δράσης Erasmus Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

ΣΤΟΧΟΙ – ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

Στο πλαίσιο της Ειδικής Εκπαίδευσης κατά το έργο «Ανεστραμμένη Μάθηση (Flipped Learning)», προσαρμόσαμε την προσέγγιση της αναστροφής της μάθησης ώστε να καλύψουμε τις ποικίλες ανάγκες και τις διαφορετικές μεθόδους μάθησης των μαθητών με ειδικές ανάγκες. Παρείχαμε εξατομικευμένα εκπαιδευτικά υλικά και πόρους που προσαρμόστηκαν στις ικανότητες και τις προτιμήσεις κάθε μαθητή σε όλες τις τέσσερις θεματικές ενότητες του έργου. Αυτά τα υλικά παρουσιάστηκαν σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των ακουστικών, οπτικών και διαδραστικών στοιχείων, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις διαφορετικές μεθόδους μάθησης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό εξατομικευμένα, σύμφωνα με το ρυθμό τους, και να το επανεξετάσουν κατά τον επιθυμητό χρόνο για να κατανοήσουν πλήρως τις έννοιες. Αυτή η προσέγγιση ενδυνάμωσε τους μαθητές να αναλάβουν τον έλεγχο της διαδικασίας μάθησής τους και να αναπτύξουν μια βαθύτερη κατανόηση πριν εμπλακούν σε συνεργατικές δραστηριότητες του έργου.

Οι δραστηριότητες μας για το δεύτερο θέμα "Forest" του έργου.
Οι δραστηριότητες μας για το θέμα "Water" του έργου.

Η συνεργατική ιστορία μας “Our Journey to the Nature”

Μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων της Ελλάδας και τη Τουρκίας δημιούργησαν από κοινού μια ψηφιακή ιστορία, ένα παραμύθι για το περιβάλλον, βάσει των τεσσάρων θεματικών ενοτήτων του έργου μας. Μπορείτε να ξεφυλλίσετε και να διαβάσετε την ιστορία πατώντας στο παρακάτω link.

https://www.storyjumper.com/book/read/157078471

Η εικονική έκθεση του έργου μας “Flipped Learning – Virtual Exhibition”

Πατήστε στο παρακάτω link για να δείτε ολοκληρωμένο το έργο μας μέσα από την ψηφιακή διαδραστική έκθεση που δημιούργησε εκπαιδευτικός του σχολείου μας αφού συγκέντρωσε το απαραίτητο υλικό από όλους του εταίρους – συνεργάτες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν.

https://www.emaze.com/@ALOQLRWCI/flipped-learning—virtual-exhibition

Η αφίσα του έργου μας

WhatsApp Image 2023 04 09 at 22.52.29 1